Skip to main content

Napravite sami svoju solarnu vodu


Uzmite čistu pitku vodu i stavite je u staklenu bocu ili neku staklenu posudu (nikako plastičnu).



Makismalna zapremina boce ili posude neka bude 2L, iako, boca ili posuda sa manjim kapacitetom će možda biti bolja jer ce koncentracija sunčeve svetlosti biti tada jača u vodi, a i brže ce se puniti energijom.

Kada ste napunili staklenu bocu pitkom vodom, pokrijte površinu manjom staklenom cašom ili poklopcem da bude prozirno kako bi sunčeva svetlost padala direktno unutra.



Nikako ne koristite plastiku jer je poznato da je plastična ambalaža toksična i otrovna pa u njoj, pogotovo na suncu, nije pametno držati vodu za piće.

Postavite bocu vani na zemlju. Nipošto na travu jer ona sprečava punjenje boce energijom. Ako niste u mogućnosti da je staviti na zemlju bez trave, onda je slobodno možete staviti na pesak, kamen, stenu, betonske površine.


Ostavite bocu na suncu minimalno 5 sati. Vaša boca će biti (zavisno od godišnjeg doba, lokacije) napunjena od 5 do 8 sati.

NAPOMENA:

Ne ostavljajte bocu tokom noći vani. Ukoliko ostavite bocu sa vodom vani, otićiće sve iz vode što ste tokom dana napunili. Do sada nisu radjena nikakva merenja o mesečevoj (lunarnoj) vodi, ali je poznata je činjenica da mesec ne emitira direktno svetlo i da utiče na razine poznate kao plima i oseka.

Pijte vodu odmah nakon punjenja ili kad se ohladi na sobnoj temperaturi. Takvu vodu možete držati samo 24 sata, nakon toga je ponovo iznesite da se dopuni energijom. Ono što je važno napomenuti je to da ovu vodu nije potrebno držati u hladnjaku jer znanstveno je dokazano da voda na sobnoj temperaturi je zdravija i ima bolje dobrobiti od one iz hladnjaka.

Osim što solarnu vodu možete piti, možete ju takode nanositi na bilo koje obolele delove tela ili njome masirati telo.
Takode možete prati vaše oči i lice (protiv akni, bora..)

Saveti:

1. Uvek imajte bocu sa vodom vani preko dana, kako biste imali svoje zalihe vode tokom celog dana

2. Tokom zimskog razdoblja, da biste izbegli smrzavanje vode i pucanje staklene boce, uvek postavite bocu na prozor na koji direktno pada sunčeva svetlost

3. Izbjegavajte korištenje obojanih ili boca u boji. Nastojte koristiti belu (prozirnu) bocu jer koristeći nju, na pravi način se sunčeva svetlost prelama u istoj, puneći tako vodu energijom i duginim bojama koje kada se popiju savršeno odgovarati vašim unutrasnjim organima, svaka boja za svaki organ

with LoVe 
fLekitZa


Comments

Popular posts from this blog

Šta je ginseng

Ginseng (lat. Panax) je naziv roda kojem pripada jedanaest vrsta lekovitih biljaka.                                       Iako je u Europi najpoznatiji kineski ginseng , vrste ovog roda rastu u Koreji, Vijetnamu, Sibiru i Sjedinjenim Državama. Najpopularnije su tri vrsta ginsenga: - azijski ginseng, ili takozvani đavolski grm (lat. Panax ginseng), - američki (Panax quinquefolius) i - sibirski ginseng (Panax senticocus - eleutero). Kinezi su uočili da redovito uzimanje ginsenga poboljšava opše stanje organizma, apetit i mentalnu aktivnost i da deluje preventivno protiv mnogih bolesti. Ginseng ima jako antistresno delovanje, a za razliku od kofeina, ne uzrokuje depresivnu fazu. Ženšeng takođe može pomoći u ublažavanju učestalosti želje kafe. Smatra se tonik za nadbubrežne žlezde i pomaže u podršci imunološkom sistemu i vraćanju odgovarajuće ravnoteže u telo, posebno u...

Idealna supa od Šparoga - Ideal soup of Asparagus

Ono kada imaš najboljeg muža na svetu pa te posle radnog vremena čeka supa od šparogi :) Njammmiii :) tek prošle godine smo počeli da koristimo Šparoge, kada smo saznali da ih možemo nabaviti po gradu, Priština, Kosovo. Šta treba da znaš o šparogi:  Šparoga sadrži vitamine A, K, B, C i E, folnu kiselinu, gvozdje, bakar, vlakna, mangan, kalijum, kolin, cink, magnezijum i selen. Šparoga je siromašna kalorijama, pa 100 g šparoga sadrži tek 20 kalorija.  Uživaj u šparogama :)  When you have the best husband ever and after job time, asparagus soup is waiting for you :) Yummy :) We just started using asparagus last year after founding out we can eat product of Kosovo :) What you need to know about Asparagus:  Asparagus is rich in nutrients, contains vitamins A, K, B, C and E, folic acid, iron, copper, fiber, manganese, potassium, chlorine, zinc, magnesium and selenium and asparagus is low in calories. 100 g asparagus contains only 20 calories...

Buckwheat - The Healthiest Cereal! / Heljda - najzdravija žitarica!

Kada sam se već navukla na hranu koja leči , i kada sam saznala da naše telo od hleba ne dobija ništa, sem sala, sitosti i umora, krenula sam u potragu za zdravim hlebom. Onda sam naišla na informacije o glutenu, proteinu kog najviše ima u pšenici i koji izaziva bolest pod nazivom cilijakija ili osetljivost na gluten, pa sam rešila da pronađem brašno koje je zdravo! I pojavila se heljda ! Heljda je na Kosovo stigla pre par meseci u prdavnici zdrave hrane "The Spice Garden" . Cena heljde , pakovanja od 500 grama e 3 eura. Proverila sam skoro sve restorane i pekare po Kosovu, kao i prodavnice, i nisu znali o čemu pričam. Za sada nema ni jednog proizvoda od heljde u Prištini, ali se nadam da ćemo, za par meseci biti u mogućnosti da grickamo slaniše, hlebiće, slatkiše od heljde . Da dodam, da u Mitrovici, gde inače nabavljam i zeolit , možete kupiti slatke kolačiće od heljde ! Nabavite heljdu i napravite zdrave palačinke, mafine, hleb, ma šta god poželite....