Skip to main content

Sve što treba da znaš o šecernoj pasti za depilaciju

Šecer ne koristim u ishrani, morala sam da skoknem do obližnjeg marketa i kupim ga kako bih isprobala ovaj najprirodniji način depilacije. Idelano je da znaš o ovoj pasti u vreme izolacije ;) :D 



Za razliku od standardnih voskova za depilaciju koji se nalaze po supermarketima, šećerna pasta koju ćeš sam izraditi neće sadržati štetni petrolej i sastojke dobijene od njega. 

I dok je upotreba šećera opravdano na zlom glasu, njegova primjena u uklanjanju dlačica zapravo je vrlo poželjna. 

Egipćanke i Grkinje primjenjivale ovaj način depilacije, koji se zahvaljujući svojoj efikasnosti i jednostavnosti održao do danas. Kao i druge vrste voska, i šećerna se pasta nanosi na kožu, a zatim se zajedno s njom uklanjaju i neželjene dlačice s tela. 

Za razliku od konvencionalnog uklanjanja dlačica voskom u salonu, primenom šećerne paste nećeš skinuti gornji sloj kože, pa će izostati i onaj poznati osećaj nelagode. 

Šećer se, naime, ne veže i ne lepi za kožu, nego - za dlaku. Kako bi učinak bio najbolji i kako bi se šećer što bolje vezao uz dlačice, one bi trebale biti duge barem 5 mm.

Jedino što će šećer učiniti vašoj koži, osim što uklanja dlačice, je to što će delovati i kao nežan piling, što znači da će ukloniti mrtve ćelije kože i nečistoće i omekšati kožu. 

Nakon uklanjanja dlačica šećernom pastom bićeš mirani otprilike 6-8 nedelja, a dlačice koje će ponovno rasti biće mekše na dodir. 

Nakon što ste uklonili dlačice, isperite kožu toplom vodom pa krpicom uklonite eventualni ostatak šećerne paste. Kožu namažite prirodnim ovlaživačem, poput shea ili kokosovg putera.

OVDE mozeš da nadješ recept, priprema i primena :) 

Uživaj! 

[izvor


Comments

Popular posts from this blog

Šta je ginseng

Ginseng (lat. Panax) je naziv roda kojem pripada jedanaest vrsta lekovitih biljaka.                                       Iako je u Europi najpoznatiji kineski ginseng , vrste ovog roda rastu u Koreji, Vijetnamu, Sibiru i Sjedinjenim Državama. Najpopularnije su tri vrsta ginsenga: - azijski ginseng, ili takozvani đavolski grm (lat. Panax ginseng), - američki (Panax quinquefolius) i - sibirski ginseng (Panax senticocus - eleutero). Kinezi su uočili da redovito uzimanje ginsenga poboljšava opše stanje organizma, apetit i mentalnu aktivnost i da deluje preventivno protiv mnogih bolesti. Ginseng ima jako antistresno delovanje, a za razliku od kofeina, ne uzrokuje depresivnu fazu. Ženšeng takođe može pomoći u ublažavanju učestalosti želje kafe. Smatra se tonik za nadbubrežne žlezde i pomaže u podršci imunološkom sistemu i vraćanju odgovarajuće ravnoteže u telo, posebno u...

Idealna supa od Šparoga - Ideal soup of Asparagus

Ono kada imaš najboljeg muža na svetu pa te posle radnog vremena čeka supa od šparogi :) Njammmiii :) tek prošle godine smo počeli da koristimo Šparoge, kada smo saznali da ih možemo nabaviti po gradu, Priština, Kosovo. Šta treba da znaš o šparogi:  Šparoga sadrži vitamine A, K, B, C i E, folnu kiselinu, gvozdje, bakar, vlakna, mangan, kalijum, kolin, cink, magnezijum i selen. Šparoga je siromašna kalorijama, pa 100 g šparoga sadrži tek 20 kalorija.  Uživaj u šparogama :)  When you have the best husband ever and after job time, asparagus soup is waiting for you :) Yummy :) We just started using asparagus last year after founding out we can eat product of Kosovo :) What you need to know about Asparagus:  Asparagus is rich in nutrients, contains vitamins A, K, B, C and E, folic acid, iron, copper, fiber, manganese, potassium, chlorine, zinc, magnesium and selenium and asparagus is low in calories. 100 g asparagus contains only 20 calories...

Buckwheat - The Healthiest Cereal! / Heljda - najzdravija žitarica!

Kada sam se već navukla na hranu koja leči , i kada sam saznala da naše telo od hleba ne dobija ništa, sem sala, sitosti i umora, krenula sam u potragu za zdravim hlebom. Onda sam naišla na informacije o glutenu, proteinu kog najviše ima u pšenici i koji izaziva bolest pod nazivom cilijakija ili osetljivost na gluten, pa sam rešila da pronađem brašno koje je zdravo! I pojavila se heljda ! Heljda je na Kosovo stigla pre par meseci u prdavnici zdrave hrane "The Spice Garden" . Cena heljde , pakovanja od 500 grama e 3 eura. Proverila sam skoro sve restorane i pekare po Kosovu, kao i prodavnice, i nisu znali o čemu pričam. Za sada nema ni jednog proizvoda od heljde u Prištini, ali se nadam da ćemo, za par meseci biti u mogućnosti da grickamo slaniše, hlebiće, slatkiše od heljde . Da dodam, da u Mitrovici, gde inače nabavljam i zeolit , možete kupiti slatke kolačiće od heljde ! Nabavite heljdu i napravite zdrave palačinke, mafine, hleb, ma šta god poželite....